BBC'nin 'Darwin'in tehlikeli fikri' belgeselinde Adnan Oktar ile ilgili bölüm

ETİKETLER:

BBC'nin hazırladığı "Darwin'in Tehlikeli Fikri" belgeselinde bir bölüm Sayın Adnan Oktar'a ayrılmış. Belgeselde  Yaratılış Atlası'nın dünya üzerindeki yaşamın evrimin sonucu olmadığına dair çok bol delil içerdiği, Sayın Adnan Oktar'ın Darwinizme karşı en çok ses getiren kişi olduğu ve etkisinin gün geçtikçe büyüdüğü anlatılamatadır.


“Hangi ideolojiyi savunuyor olurlarsa olsunlar, bütün dünyada terörü devam ettirenler gerçekte Darwinistlerdir.” Darwinizm çelişkiye değer veren ve böylelikle destekleyen tek felsefedir. Bunlar Adnan Oktar ismindeki etkili bir yazarın sözleri. Kendisi bu sözleri New York’taki 9/11 terörist saldırılarının bir fotoğrafı üzerine başlık olarak yazmış. 150 yıl sonra, Charles Darwin’in evrim teorisi hala böylesi sert bir muhalefet oluşturabilecek güçte ve Oktar onun en koyu ve ses getiren muhaliflerinden biri.
Adnan Oktar: Asıl özür dilemesi gereken Darwinist düşüncedeki bilim adamlarıdır çünkü, bilim adamları, insanlığı bütün gençliği aldatmışlardır. 100 milyon fosili saklamışlardır. Bu bir bilim gaspıdır.
İstanbul’da yaşayan Oktar, Türkiye’de giderek daha etkili bir kişilik haline geldi.
Adnan Oktar bazıları tarafından tehlikeli bir kültün lideri olarak görülmekte. Ancak o Yaratılışçılık alanında büyük bir oyuncu. Darwin’in bilimsel olmadığına inanıyor. Evrimin hiç olmadığına ve Allah’ın bütün canlıları oldukları haliyle yarattığına inanıyor. Bu iddiasında pek de yalnız değil ama o bunu daha da ileri götürüyor. Dünyadaki kötülükler, şiddet, savaşlar, terörizm Darwinistlerin sorumluluğu diyor. Oktar bir bilim adamı değil. Ama bu resimlerle donatılmış, dünya üzerindeki yaşamın evrimin sonucu olmadığına dair bolca delil içeren kitabı, Yaratılış Atlası’nı yayınlamış. Bir çok Müslüman ve İslami Bilim adamı Oktar’ın görüşlerine karşı çıkmakta ancak yine de onun etkisi giderek büyüyor görünmekte. Şimdi ise yürüttüğü kampanyasını, Yaratılış Atlas’ını okullara, üniversitelere ve uluslar arası liderlere göndermek suretiyle dünyanın geri kalan kısmına yayıyor.
Tabii ki Oktar Darwin’in evrim teorisine karşı kampanya yapan ilk kişi değil.
-          Biz insanların maymundan geldiğine inanmıyoruz. İnsanı Allah yaratmıştır.
-          Ben çoğunluğun bunun Charles Darwin’in suçu olduğunu söyleyeceğini duyuyorum.
-          Okul sistemimiz çocuklara basit bir ilkel çorbadan evrimleşen kaliteli maymunlardan başka bir şey olmadığımızı öğretiyor.
Birçok kökten dindar Darwin’in evrim teorisinin imalarından tedirgin olmaktadır. Bunun çatışma ve ahlaki düşüş getiren Allahsız bir çağı başlattığına inanıyorlar. Bu gün bile Darwin’in düşüncesi en derin inançlarımıza meydan okuma gücüne sahiptir.

DEVAMINI GÖSTER

BENZER ESERLER